Ivar de Lange appears in international television series – De Café Site

Category
Media
About This Project

World Class Nederland

Wat is World Class?

World Class is de grootste all round cocktail competitie ter wereld. Wereldwijd nemen meer dan 20.000 bartender per jaar deel aan World Class. Zo ook aan World Class Nederland. De winnaar van World Class zal voor altijd in de internationale cocktail boeken komen. In ieder land afzonderlijk wordt een finale gehouden. De land winnaars gaan naar de Europese Finales en dan wellicht door naar de Global Finals

World Class Nederland

Ivar de Lange is de winnaar van World Class Nederland en vervolgens ook van de Europese finale. Deze prestigieuze internationale award zal hij voor altijd met trots dragen. World Class Nederland heeft een aantal zeer bekende en grote cocktail namen voortgebracht. Ivar is daar één van. In de Nederlandse finale strijden tien bartenders om de eer. Zij worden uitgedaagd in vier challenges. Om in de finale te komen, hebben de bartenders al drie challenges met zestig andere bartenders moeten afleggen.

Europe Finales World Class

In de Europese finale moeten er weer vier challenges worden gedaan. Foodpairing, speedround, een cocktail gebaseerd op een film en een mystery box challenge. Ivar is winnaar van de speedround en eindigt bij de andere challenges steeds in de top 3 of top 5. Dit geeft hem een ticket naar de Global Finals. Deze zullen plaats vinden op een groot cruise schip dat een week door de Mediterrane vaart.

De Global Finals

Als vertegenwoordiger van World Class Nederland gaat Ivar in tien challenges de strijd aan met de beste vijftig bartenders ter wereld. In de brandende hitte van Ibiza, Monaco, Monte Carlo en St Tropez moeten de challenges worden afgelegd. Ivar de Lange gooit hoge ogen bij deze competitie en eindigt uiteindelijk net buiten de top 8, op de negende plek.

Wil je meer weten over de competitie? Klik dan op de link hieronder: