Genever is getting hip again with ivardelange.com

Category
Media
About This Project

Genever Cocktails

Genever cocktails in het Financieel Dagblad

Lees alles over het interview over Genever Cocktails waar ivardelange.com aan meewerkte.

https://fd.nl/fd-persoonlijk/1182520/hoe-jenever-hip-wordt

Genever

Genever is hip. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik dat snel zou zeggen, maar het is zo. En met een goede reden. Genever cocktails staan aan de wieg van de cocktail revolutie eind 19e eeuw. Het eerste cocktailboek ooit geschreven is van Jerry Thomas en stamt uit 1862. In dit boek is 1 op de 4 cocktails gemaakt met Genever. Al vanaf 1823 exporteert Bols haar Genever naar de Verenigde Staten. Dit is het land waar deze genever cocktails gemaakt werden. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de eerste cocktails met Bols Genever zijn gemaakt!

Genever in Cocktails

Maar wat zijn die Genever Cocktails dan? Veel bartenders en veel cocktail consumenten kennen de Old Fashioned. Van de Old Fashioned Cocktail wordt gezegd dat ie uit ongeveer 1880 stamt. Een gast in een bar wilde weer terug naar de Old Fashioned Style cocktails. Zonder te veel fruit en citrus. Dus werd terug gegrepen naar een klassiek recept uit ongeveer 1830. De Holland Gin Cocktail. De Old Fashioned liefhebber zal dit receptuur herkennen. Het is namelijk: Genever, Suiker, Angostura en water. Ik zeg graag dat de voorloper van de Old Fashioned een Genever Cocktail is. En dit is ook zo!

Genever in het Financieel Dagblad

Toen wij benaderd werden om mee te werken aan een artikel in het Financieel Dagblad, waren we dus ook enthousiast. Dit artikel gaat over het hip zijn van Genever en ons werd gevraagd naar Genever Cocktails. Dit is een kolfje naar ons hand en met alle liefde werken wij mee! Om ons heen zien we de opkomst van steeds meer jonge jenever merken. Als Master Bartender van Lucas Bols, is Ivar erg trots aan de basis te mogen staan van deze Genever revolutie.