The cocktail-trends according to topbartender Ivar de Lange – Culy.nl

Category
Media
About This Project

Cocktail Trends

In dit artikel verteld Ivar de Lange je alles over de nieuwste cocktail trends. Klik op de link om naar het artikel te gaan:

 Cocktail Trends

Zoals wij al vaker op deze site aangeven, is het voorspellen van trends hetzelfde als het voorspellen van het weer. Het wordt ons vaak gevraagd, en soms zitten we er naast. Wat wij doen wanneer we trends voorspellen is het kijken naar een aantal zaken. Ten eerste het verschil tussen een cocktail hype en een cocktail trend. Een hype is van korte tijd, en een trend is iets dat van langere duur is. We kijken naar toonaangevende cocktail markten en kijken naar de bewegingen die we daar zien. Daarvan gaan we kijken of die ook op de markt waar we ze voor voorspellen van waarde zijn. Iedere markt is anders.

Van klein naar groot

Veel trends die wij zien ontstaan in de specialistische cocktail zaken. Daar worden spirits ontdekt of juist herontdekt. Neem bijvoorbeeld Genever. Als eeuwenoude cocktail ingredient gebruiken steeds meer top bartenders Genever. Je ziet dat deze trend klein begint, en langzaam naar de wat bredere horeca doorsijpelt. Sommige trends redden het ook niet. Wordt mezcal de next big thing? We zien dat mezcal bij sommige top bartenders nu populair is. Wij zijn benieuwd hoe mezcal er in 2018 voorstaat.

Waarom zijn trend belangrijk?

Dit is natuurlijk een legitieme vraag. En het antwoord hierop is niet eenduidig. Wat wij wel merken is dat de merken en bedrijven die wij adviseren over trend, over het algemeen meer succes halen. Een product of een horeca gelegenheid neerzetten die inspeelt op de trends, kan populair worden. Belangrijk is het in spelen op een trend, en niet op een hype. Dat is precies waar ivardelange.com u over kan adviseren.

Bent u geïnteresseerd in de trends die wij nu waarnemen? Mail naar ivardelange@gmail.com of neem via het contact formulier contact met ons op. Wij praten u met alle liefde bij! Wie weet kan het voor waarde zijn voor uw product!