Ivar de Lange wins National Cocktail Championships!

Category
Media
About This Project

Beste Bartender Nederland

Ivar de Lange wordt Beste Bartender Nederland

Jaarlijks organiseert de Nederlandse Bartenders Club (NBC) het Nederlands Kampioenschap. Bartenders vanuit het Nederland strijden om de felbegeerde titel Beste Bartender Nederland. De cocktails worden gemaakt voor een publiek maar blind voor de jury. Zij zitten in een andere kamer. Deze cocktail competitie gaat strikt om smaak. Ivar de Lange reist naar Amsterdam af om Nijmegen te vertegenwoordigen in deze competitie. Na de voorrondes al gewonnen te hebben, sleept Ivar ook de Nationale titel in de wacht. Ivar de Lange is Best Bartender Nederland.

De Nederlandse Bartenders Club (NBC)

De Nederlandse Bartenders Club is opgericht in 1949. Het doel is het niveau van het bartender in Nederland hoog te houden. En dit doen ze nog steeds. Met onder andere het organiseren van de Nationale Cocktail Kampioenschappen. Deze strijd om de titel Beste Bartender Nederland is al jaren een populaire competitie. Daarnaast organiseert het NBC masterclasses en gaat de Beste Bartender Nederland naar het IBA Cocktail Wereld Kampioenschappen. De IBA (International Bartenders Association) is de overkoepelende organisatie van de NBC. Wil je meer weten over de NBC, klik dan op deze link:

Ga naar de website van de NBC

Het IBA World Cocktail Championship

Als Beste Bartender Nederland wordt Ivar de Lange naar het Wereld Cocktail Kampioenschap in Warschau gestuurd. Hier scoort Ivar ook goed en wordt in de categorie classic cocktails vijfde. Dit doet hij met een cocktail op basis van een zeven jaar oude rum, vanille, coriander, orange curaçao en orange bitters. De jury was erg te spreken over de gekozen smaak combinatie. De eenvoud doch kracht van het drankje vielen in de smaak.. Wij kunnen niet anders dan het hier mee eens zijn 🙂

 

Wil je meer lezen over de overwinning van Ivar in het Nationale Cocktail Kampioenschap? Klik dan op onderstaande link